» Νέα / Ανακοινώσεις ΕΟΜ / Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων
Ε.Ο.Μ.

, ανανέωση πριν 10 μήνες

Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας στο Veldhoven της Ολλανδίας, όπου κατέγραψε σπουδαίες επιτυχίες στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων της EBL.

Η διοργάνωση διήρκεσε από τις 24 ως τις 29 Ιουλίου 2023, με τον απολογισμό των «γαλανόλευκων» αθλητών να κρίνεται εξαιρετικά πετυχημένος, με πρωτοφανείς διακρίσεις για τη χώρα μας.

Ειδικότερα, στην κατηγορία U26 η Ελλάδα κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια. Στη κατηγορία Γυναικών με τις Ιωάννα Πολλάτου και Κωνσταντίνα Τζιάρα και στην κατηγορία Open με τους Φίλιππο Κρίτσαλη και Παναγιώτη Σκορδά. Παράλληλα, η Μάντυ Μπεληγιάννη με τον Δημήτρη Κατσακιώρη έλαβαν την 8η θέση στην γενική κατάταξη στην κατηγορία U-16.

Αξιοπρεπέστατη ήταν η ελληνική συμμετοχή και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Στην U-21 οι Μιχάλης Σούμπλης και Ιάσονας Ηρακλής Παπασπύρου τερμάτισαν 13οι, ενώ στο President’s Cup οι Γιάννης Οικονομόπουλος και Δημητρης Καπίρης τερμάτισαν 17οι.

Παράλληλα, οι Κωνσταντίνος Σκουρτσίδης και Costa Benguigui βγήκαν 31οι (ανάμεσα σε 54 ζεύγη), ενώ στον Β’ Τελικό της κατηγορίας U-16 οι Κυριάκος Τσεκίρογλου και Δημήτρης Παπασπύρου τερμάτισαν στην 6η θέση και οι Φάνης Βέλλιος και Θωμάς Οικονόμου 8οι, ανάμεσα σε 13 συμμετέχοντες!

Για πλήρη κάλυψη του άρθρου, διαβάστε περισσότερα στο ακόλουθο άρθρο.