» Νέα / Ανακοινώσεις ΕΟΜ / Αγώνες επιλογής Εθνικών ομάδων Open
Ε.Ο.Μ.

Αγώνες επιλογής Εθνικών ομάδων Open

To Δ.Σ. της ΕΟΜ, ενόψει των Πανευρωπαϊκών αγώνων 2024, που θα γίνουν στη Δανία τον Ιούνιο του 2024, αποφάσισε τα εξής:

  1. Οι αγώνες επιλογής για την Εθνική ομάδα Open 2024, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες του 2024 θα γίνουν με σύστημα Ομάδων. Η ΕΟΜ (με πιθανή βοήθεια και από χορηγούς) θα καλύψει τα έξοδα προετοιμασίας και συμμετοχής της ομάδας στους αγώνες αυτούς.
  2. Σε πιθανή πρόκριση της Ελλάδας σε αγώνες παγκοσμίου πρωταθλήματος μέσω αυτής της συμμετοχής, η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από την ίδια ομάδα.
  3. Οι αγώνες αφορούν αποκλειστικά στην επιλογή ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2024. Η ΕΟΜ δεν δεσμεύεται για  αποστολή της ίδιας ομάδας σε ενδεχόμενη αποστολή ελληνικής ομάδας στην Ολυμπιάδα του 2024 στην Αργεντινή.
  4. Οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να αποτελούνται από δύο (2) ή τρία (3) ζεύγη η κάθε μία. Κάθε ζεύγος θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρώσει το 1/3 των συνολικών συμμετοχών ώστε η ομάδα να έχει όλα τα δικαιώματα πρόκρισης.
  5. Από τις ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή στους αγώνες επιλογής θα συμμετάσχουν στο τελικό στάδιο των αγώνων επιλογής τέσσερις ομάδες με κριτήριο τους βαθμούς προεθνικής  των 4 καλύτερων αθλητών τους σύμφωνα με την κατάταξη της 1/1/2024. Σε περίπτωση ισοβαθμίας λαμβάνονται υπόψη οι πλατινένιοι βαθμοί διάκρισης.

    Σε περίπτωση που δηλώσουν συμμετοχή περισσότερες από 4 ομάδες, για την 4η θέση  θα διεξαχθεί προκριματικός αγώνας μεταξύ των ομάδων, που βρίσκονται κάτω από την 3η θέση της προαναφερόμενης κατάταξης βάσει βαθμών προεθνικής.

    Στον αγώνα αυτό θα υπάρχει συνδρομή συμμετοχής για τις ομάδες που βρίσκονται κάτω από την 4η θέση, ανερχόμενη σε 50 ευρώ ανά αθλητή.
  6. Εάν η συμμετοχή στον αγώνα επιλογής προκύψει για λιγότερες από τέσσερις ομάδες, ο αγώνας θα διεξαχθεί με αυτές, ενώ αν υπάρξει μόνο μια ομάδα, η επιλογή θα γίνει από το ΔΣ της ΕΟΜ.
  7. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων επιλογής θα καθοριστούν με νεότερη ανακοίνωση, ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν το τριήμερο 26-28/01/24.
  8. Οι αγώνες,  θα διεξαχθούν με σύστημα απλού νοκ άουτ. Στις πρώτες συναντήσεις η πρώτη στην κατάταξη ομάδα θα αντιμετωπίσει την τέταρτη, ενώ οι άλλες δύο θα συναντηθούν μεταξύ τους. Οι δύο νικήτριες θα συναντηθούν μεταξύ τους για την ανακήρυξη της εθνικής ομάδας Open. Η νικήτρια ομάδα θα αποτελεί την Α΄ Εθνική ομάδα Open και η ηττημένη του τελικού  την Β΄ Εθνική ομάδα Open
  9. Πριν την έναρξη των αγώνων οι αθλητές όλων των ομάδων θα κληθούν να υπογράψουν δήλωση με τις υποχρεώσεις που θα προκύπτουν από τη συμμετοχή τους στους αγώνες επιλογής.
  10. Αμέσως μετά την ανακήρυξή τους τα μέλη της  εθνικής ομάδας θα κληθούν να υπογράψουν δήλωση ότι θα συμμετάσχουν, εκπροσωπώντας τη χώρα μας, στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες 2024, άλλως θα αναπληρωθούν. Στη δήλωση αυτή θα περιλαμβάνονται και άλλες λεπτομέρειες σχετικές με τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν την επιλογή της ομάδας.
  11. Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό ή σε περίπτωση που προκύψει έκτακτο πρόβλημα σε κάποιον αθλητή ή ζεύγος της εθνικής ομάδας  ή σε περίπτωση που η νικήτρια ομάδα αποτελείται από 2 ζεύγη, επιτροπή εκλεκτόρων, που θα ορίσει το ΔΣ της ΕΟΜ, θα συμπληρώσει την εθνική ομάδα με ζεύγος (όχι αθλητή) εγνωσμένης αξίας.
  12. Μετά τους αγώνες επιλογής  το ΔΣ της ΕΟΜ θα επιλέξει τον αρχηγό της ομάδας.
  13. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές εγγράφως στα γραφεία της ΕΟΜ έως την Τρίτη 16/1/24.
  14. Άλλα στοιχεία των αγώνων όπως πρόγραμμα αγώνων, αριθμός διανομών, τόποι τέλεσης, μετάδοση από το ΒΒΟ κλπ. θα οριστούν με νεότερη ανακοίνωση και  με τους Ειδικούς κανονισμούς.

Σύνδεσμος διοργάνωσης 1ης και 2ης περιόδου.