Έτσι το 1965 τα τρία αυτά σωματεία προχώρησαν στην ίδρυση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ (ΕΟΜ), για να δημιουργηθεί το απαραίτητο συντονιστικό όργανο για θέματα του αγωνιστικού μπριτζ όπως, η διάδοση, η οργάνωση πανελληνίων πρωταθλημάτων, ο καταρτισμός της Εθνικής ομάδας, η εκπόνηση κανονισμών του αθλήματος, η δημιουργία επιτροπών όπως είναι διαιτησίας, εθνικών ομάδων, οργάνωσης αγώνων κ.λπ.
Πρώτος πρόεδρος της ΕΟΜ ανέλαβε ο εφοπλιστής Μάρκος Νομικός. Αμέσως ξεκίνησαν τα πανελλήνια πρωταθλήματα με πρώτο αυτό των ζευγών του 1965, όπου νικητές αναδείχθηκαν οι Γιαλιράκης-Καρλαύτης και την επόμενη χρονιά ακολούθησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ομάδων, με νικητές τους Γιαλιράκη-Καρλαύτη και ∆ελούκα - Κυριακίδη.
Σημαντικός σταθμός στην πορεία του μπριτζ είναι η αναγνώριση του ως πνευματικό άθλημα και η υπαγωγή του στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που ολοκληρώθηκε το 1975 επί υπουργίας Γεωργίου Ράλλη που ήταν και αυτός μπριτζέρ.
Αμέσως μετά ξεκινούν τα πρώτα μαθήματα αρχαρίων στα πλαίσια της προσπάθειας διάδοσης σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, ενώ κάνει τα πρώτα δειλά βήματα και ο θεσμός του αμειβόμενου διαιτητή, που αναβαθμίζει την ποιότητα διεξαγωγής των αγώνων.
Η ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος συνεχίζεται και με τις προσπάθειες της τότε διοίκησης λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις ιδιαίτερα μετά το 2010.
Ιδρύονται, ενισχύονται με εκπαιδευτές και αθλητικό υλικό δεκάδες νέα σωματεία, τόσο στις μεγάλες πόλεις αλλά ακόμη περισσότερο στην επαρχία με αποτέλεσμα να λειτουργούν σήμερα περισσότεροι από 30 σύλλογοι αγωνιστικού μπριτζ εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Κάθε χρόνο η Ομοσπονδία διοργανώνει πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, για ζεύγη, μικτά ζεύγη, ομάδες κλπ. με κορυφαία διοργάνωση το διασυλλογικό πρωτάθλημα ομάδων που διεξάγεται κάθε Φθινόπωρο, με συμμετοχή άνω των 1.200 αθλητών.
Παράλληλα και ως συνέπεια της μεγάλης διάδοσης του αθλήματος διοργανώνονται κάθε χρόνο περιφερειακά πρωταθλήματα σε όλες σχεδόν της περιφέρειες της χώρας με συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών.