Το Μπριτζ για τα παιδιά

Καλώς ήρθατε στη σελίδα της για τα παιδιά.

Το μπριτζ είναι ένα παιχνίδι που παίζεται από χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Γιατί το μπριτζ είναι ιδανικό για παιδιά;

Κοινωνικότητα

Το μπριτζ προάγει την επικοινωνία και την κοινωνική αλληλεπίδραση. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, τα παιδιά πρέπει να επικοινωνούν με τους συμπαίκτες τους, να συνεννοούνται και να συνεργάζονται για να πετύχουν τους κοινούς τους στόχους. Αυτό τα βοηθά να αναπτύξουν τις κοινωνικές δεξιότητές τους.

Στρατηγική

Το μπριτζ απαιτεί την ανάπτυξη λογικής και στρατηγικής σκέψης. Τα παιδιά μαθαίνουν να σκέφτονται πριν από κάθε κίνηση, να προβλέπουν τις κινήσεις των αντιπάλων τους και να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει των πληροφοριών που έχουν στη διάθεσή τους.

Υπολογισμός

Το μπριτζ απαιτεί τη χρήση των μαθηματικών δεξιοτήτων, όπως η μέτρηση, η αξιολόγηση των πιθανοτήτων και η ανάλυση παραμέτρων. Τα παιδιά μπορούν να βελτιώσουν τις μαθηματικές τους δεξιότητες μέσω του παιχνιδιού, καθώς πρέπει να κάνουν υπολογισμούς και να αναλύουν τις πληροφορίες που έχουν κάθε φορά στη διάθεσή τους.

Άθλημα

Το μπριτζ είναι άθλημα αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από το 1976 και έχει άδεια εισόδου στα σχολεία. Η ΕΟΜ από το 2008 οργανώνει μαθήματα για παιδιά από διαπιστευμένους εκπαιδευτές, εξειδικευμένους στη διδασκαλιά παιδιών και νέων.

Κάθε χρόνο διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων, όπου οι διακριθέντες μοριοδοτούνται για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, όπως συμβαίνει και με όλα τα άλλα αθλήματα.

Αν λοιπόν θέλετε το παιδί σας να γνωρίσει αυτό το καταπληκτικό παιχνίδι και ίσως να γίνει ο επόμενος πρωταθλητής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την για περισσότερες πληροφορίες.

Σας περιμένουμε!