» Νέα / Ανακοινώσεις ΕΟΜ / Ανακοίνωση ΔΣ ΕΟΜ για τους Διασυλλογικούς
Ε.Ο.Μ.

Ανακοίνωση ΔΣ ΕΟΜ για τους Διασυλλογικούς

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, κατά την έναρξη του Πανελλήνιου Διασυλλογικού μας Πρωταθλήματος, αισθανόμαστε την ανάγκη να διευκρινίσουμε τα εξής:

  1. Από τη στιγμή που συμφωνήσαμε με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για τη μίσθωση του Ποδηλατοδρομίου έως και την Παρασκευή 29/9/23 το βράδυ, ουδεμία ενημέρωση, επίσημη ή ανεπίσημη, μας έγινε σχετικά με την, έστω και πιθανότητα, ακαταλληλότητας του χώρου για την διεξαγωγή του Διασυλλογικού μας Πρωταθλήματος.
  2. Η πρώτη ενημέρωση που έλαβα για το θέμα ήταν περί τις 8 το βράδυ τηλεφωνικά από το Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Βρούτση περί αναστολής των αθλητικών δραστηριοτήτων στο χώρο του ΟΑΚΑ και συγκεκριμένα για το Ποδηλατοδρόμιο και ότι θα υπήρχε σχετική ενημέρωση για το πότε θα ίσχυε το μέτρο της αναστολής. Αμέσως μετά ενημερώθηκα από την Προέδρο του ΣΕΦ κα Τσιλιγκίρη ότι μετά από παρέμβαση του  Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού κ. Βρούτση μας παραχωρείται, αν χρειαστεί, για Σάββατο και Κυριακή το Περιστύλιο του ΣΕΦ, ο ίδιος χώρος που είχε φιλοξενήσει πέρσι το Διασυλλογικό, προκειμένου να μην ματαιωθεί η διοργάνωση.  Οι αγώνες ξεκίνησαν κανονικά στις 8.30, γεγονός το οποίο τελούσε σε γνώση των αρμόδιων αρχών και της διοίκησης του ΟΑΚΑ, δεδομένου ότι μέχρι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε εντολή για εκκένωση του χώρου. Ταυτόχρονα υπήρχε συνεχής επικοινωνία με τη διοίκηση του ΣΕΦ για το πώς και πότε θα τακτοποιηθεί ο χώρος προκειμένου την επόμενη μέρα, αν χρειαστεί, να είναι έτοιμος για να διεξαχθούν οι αγώνες.
  3. Η εντολή ήταν να αναμένουμε την οριστική απόφαση του Υπουργείου. Μετά τις 9.30  μμ και ενώ μόλις είχε αρχίσει ο δεύτερος γύρος, μας ανακοινώθηκε ότι υπάρχει εντολή εκκένωσης του χώρου.
  4. Με γνώμονα την πρώτιστη-πάγια αρχή μας για την προστασία της ασφάλειας και της υγείας των αθλητών μας, αμέσως συμμορφωθήκαμε με την εντολή αυτή των αρμόδιων αρχών και με τρόπο ώστε να μην υπάρξει ο οποιοδήποτε πιθανός κίνδυνος λόγω συνωστισμού στις εξόδους.
  5. Από τη στιγμή εκείνη ξεκίνησε ένας «αγώνας δρόμου» για καταστεί δυνατή η μεταφορά ολόκληρου του εξοπλισμού που είχε στηθεί στο Ποδηλατοδρόμιο (270 τραπέζια, πάνω από 1000 καρέκλες, μεγάλος αριθμός διανομών, bidding boxes, bridge mates, υπολογιστών, οθονών κλπ) στον αντίστοιχο χώρο του ΣΕΦ.
  6. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν εντυπωσιακό! Με τη συμβολή των οργανωτών και διαιτητών των αγώνων, αλλά κυρίως με την συγκινητική συμμετοχή πολλών απλών αθλητών μας, οι οποίοι εργάσθηκαν εθελοντικά μαζί μας κατά τη διάρκεια της νύκτας, καταφέραμε να αποσυναρμολογηθεί όλος αυτός ο εξοπλισμός, να φορτωθεί σε μεγάλα φορτηγά και στα ιδιωτικά αυτοκίνητα διαιτητών και αθλητών που τον μετέφεραν στο ΣΕΦ και να ξαναστηθεί εκεί σε χρόνο ρεκόρ, έτσι ώστε την επόμενη μέρα να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.

Για όλα αυτά που έγιναν, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς τη βοήθεια επαγγελματικών συνεργείων, ένα Μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους εκείνους που εργάσθηκαν άοκνα για να πετύχει αυτό το δύσκολο εγχείρημα, φαντάζει πραγματικά πολύ λίγο για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη μας!

Η μεγάλη οικογένεια του Ελληνικού Μπριτζ απέδειξε, για μια ακόμη φορά, ότι η αγάπη στο άθλημά μας δεν μπορεί παρά μόνο να μας ενώνει και να μας κάνει υπερήφανους! 

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΟΜ

Λυδία Μανούση
Γενική Γραμματέας