Foreign visitors

Κοινοποίηση Διαιτητές, Εκπαιδευτές/προπονητές ΕΟΜ

Ανακοίνωση 15/20 / ΘΕΜΑ. ‘Εκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΟΜ

Aγαπητές φίλες, αγαπητοί  φίλοι

από την πρώτη στιγμή που η αναπάντεχη πανδημία του κορωναϊού έκλεισε τις πόρτες των Σωματείων, η σκέψη μας ήταν στους αθλητές και στα Σωματεία μας. Χάρη στην εθελοντική προσφορά Διαιτητών και Εκπαιδευτών της ΕΟΜ, οργανώθηκαν άμεσα διαδικτυακοί αγώνες και μαθήματα, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων αθλητών. Μάλιστα τα μαθήματα δεν περιορίστηκαν στους ήδη αθλητές μας, αλλά επεκτάθηκαν και σε νέους μαθητές.

Καθώς η πανδημία υποχωρούσε και η καθημερινότητα σταδιακά επανερχόταν, κύριο μέλημά μας αποτέλεσε η επαναδραστηριοποίηση στο μπριτζ και το άνοιγμα των Σωματείων, πολλά από τα οποία αντιμετώπιζαν ήδη σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας που θα μεγάλωνε, όσο η αγωνιστική απραξία συνεχιζόταν. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και επαφές, καταλήξαμε από κοινού με τη ΓΓΑ σε ένα υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής προπονητικών συναντήσεων για το άθλημα του μπριτζ, το οποίο και δημοσιεύτηκε στη σελίδα της ΓΓΑ. Πρωταρχικός σκοπός του πρωτοκόλλου αυτού είναι η διασφάλιση της υγείας όσων αθλητών θα προσέρχονται στα Σωματεία, ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος εμφάνισης κρούσματος κορωναϊού, που θα μπορούσε να απειλήσει,  και την υγεία πολλών, αλλά και την ίδια την υπόσταση του αθλήματός μας, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Με βάση το πρωτόκολλο αυτό δημοσιεύτηκε η ανακοίνωση 14/20  που περιλαμβάνει λεπτομερώς τους όρους διεξαγωγής των προπονητικών συναντήσεων. Μάλιστα, για να διευκολυνθούν οικονομικά τα Σωματεία, αποφασίστηκε,  για όσο διάστημα θα διεξάγονται οι προπονητικές συναντήσεις, η ΕΟΜ να μην εισπράττει δικαιώματα συμμετοχής, κάτι το οποίο αναγράφεται σαφώς στην εν λόγω ανακοίνωση.

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση της ανακοίνωσης στο site της ΕΟΜ και την ενημέρωση Σωματείων και αθλητών, ήρθε στην ΕΟΜ η παρακάτω επιστολή, υπογραφόμενη  από το ΔΣ του Σωματείου Διόνυσος.

______________________________________________________________________

Από: Constantine Papazissis
Date: Παρ, 22 Μαΐ 2020, 16:31
Subject: Διεξαγωγή αγώνων
To: Λουκάς Ζώτος <manager@hellasbridge.org>, Τάκης Μαρσώνης <takis.marsonis@gmail.com>, Lina Roussou <roussou.tr@gmail.com>, Ιγνάτιος Σουβατζής <tournaments@hellasbridge.org>
Cc: Dinos Doxiadis

Προς ΔΣ ΕΟΜ

Καλησπέρα σας,

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης σας “Αποκλειστικά Προπονήσεις Ομάδων” η κατανόηση μας είναι πως συμφωνήσατε με την ΓΓΑ όρους με τους οποίους μπορούν να ανοίξουν τα σωματεία για προπονήσεις όπως κάνουν και οι άλλες ομοσπονδίες για να μπορούν να κάνουν προπονήσεις τα σωματεία τους. Εξ όσων γνωρίζουμε, άλλες ομοσπονδίες έχουν ορίσει αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές να εισηγούνται τα μέτρα, αλλά το ΔΣ της ΕΟΜ θεώρησε πως είναι αρμόδιο να κάνει τις εισηγήσεις από μόνο του, άρα είναι και έτοιμο να επωμιστεί τις οποιεσδήποτε ευθύνες μπορεί να προκύψουν.

Αυτό που καταλαβαίνουμε επίσης από την ανακοίνωση, είναι πως την περίοδο που απαγορεύονται όλες οι αθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα εσείς θα επιτρέψετε κανονικα να γίνονται αγώνες οι οποίοι θα βαθμολογούνται με βαθμούς διακρίσεις από την ΕΟΜ. Αποφασίσατε δηλαδή τους αγώνες όπως γίνονται από την Ίδρυση της ΕΟΜ να τους ονομάσετε τώρα προπονήσεις για να μπορέσετε να δώσετε βαθμούς διάκρισης και να εισπράξετε χρήματα από τα παράβολα συμμετοχής. Συμφωνήσατε εν ολίγοις όρους με τους οποίους μπορούν να ανοίξουν οι όμιλοι για προπονήσεις για να κάνετε κανονικούς, επίσημους αγώνες.

Πιστεύουμε πως σκοπός της Ομοσπονδίας είναι να προστατεύει την ακεραιότητα του αθλήματος, τα σωματεία μέλη της και κατ’ επέκταση τους αθλητές. Αντ’ αυτου διαπιστώνουμε πως σας ενδιαφέρει μόνο η Ομοσπονδία σαν ξεχωριστη οντότητα.

Πιστεύουμε ότι αν κάνετε παράνομα αγώνες υπό την πρόφαση των προπονήσεων, θα εκθέσετε το άθλημα ανεπανόρθωτα. Εχουμε ταλαιπωρηθεί αρκετά τους τελευταίους μήνες για να ξεκινήσουμε να παρανομούμε τώρα με κουτοπόνηρες προφάσεις και όταν ανακαλυφθεί από την ΓΓΑ πως ενώ απαγορεύονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στη χώρα, η ΕΟΜ κάνει κανονικά αγώνες και απλά τους βαφτίζει προπονήσεις μπορεί να αποτελέσει και αιτία διαγραφής.

Ελπίζουμε έχουμε κατανοήσει λάθος τις προθέσεις σας

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του Διονυσου

_____________________________________________________________________

Με έπαρση επικίνδυνου αλαζόνα ηγέτη που κόπτεται για την ακεραιότητα του αθλήματος  “Δικός μας σκοπός είναι να προφυλάξουμε την ακεραιότητα του αθλήματος” το ΔΣ του Διονύσου απειλεί και εκβιάζει ωμά το ΔΣ της ΕΟΜ ότι αν επαναδραστηριοποιηθούν τα Σωματεία , τότε θα κοινοποιήσει την επιστολή του αυτή και θα καταγγείλει την ΕΟΜ στη ΓΓΑ για παράνομες πράξεις, που μπορούν ακόμα και να επιφέρουν διαγραφή της ΕΟΜ από τα μητρώα της ΓΓΑ. Επισημαίνει δε ότι αν προκύψουν οποιεσδήποτε ευθύνες θα τις επωμιστεί το ΔΣ της ΕΟΜ.

Ποια είναι τα επιχειρήματα που επικαλείται;

Α. συμφωνήσατε με την ΓΓΑ όρους με τους οποίους μπορούν να ανοίξουν τα σωματεία για προπονήσεις όπως κάνουν και οι άλλες ομοσπονδίες για να μπορούν να κάνουν προπονήσεις τα σωματεία τους. Εξ όσων γνωρίζουμε, άλλες ομοσπονδίες έχουν ορίσει αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές να εισηγούνται τα μέτρα, αλλά το ΔΣ της ΕΟΜ θεώρησε πως είναι αρμόδιο να κάνει τις εισηγήσεις από μόνο του

Το μπριτζ (προπονήσεις και πρωταθλήματα) εξομοιώνεται με τα σωματικά αθλήματα και το υγειονομικό πρωτόκολλο για τις “προπονητικές συναντήσεις του πνευματικού αθλήματος μπριτζ”  που ελέγχθηκε από την αρμόδια  επιτροπή της ΓΓΑ, εγκρίθηκε, έγινε αποδεκτό από την ΕΟΜ και αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΓΓΑ, απαξιώνεται.

Β. για να μπορέσετε να δώσετε βαθμούς διάκρισης και να εισπράξετε χρήματα από τα παράβολα συμμετοχής. …

Στην ανακοίνωση 14/20 αναγράφεται σαφώς ότι τα Σωματεία δεν θα καταβάλλουν στην ΕΟΜ ποσοστά από τις προπονητικές συναντήσεις για όσο διάστημα διαρκέσουν αυτές.

Γ. Δικός μας σκοπός είναι να προφυλάξουμε την ακεραιότητα του αθλήματος και αν δούμε να ανεβαίνουν επίσημα αποτελέσματα αγώνων την περίοδο που απαγορεύονται αθλητικές δράσεις, θα κοινοποιήσουμε αυτή την επιστολή και θα ενημερώσουμε την ΓΓΑ προτού να είναι αργά.

Η αποκάλυψη του ισχυρού όπλου του Διονύσου. Ο απροκάλυπτος ωμός εκβιασμός.

Αγαπητές φίλες , αγαπητοί φίλοι

Το παρόν ΔΣ της ΕΟΜ, στα 4 σχεδόν χρόνια που συμπληρώνονται από την εκλογή του, απέδειξε, μεταξύ άλλων, ότι λειτουργεί και με πλήρη διαφάνεια στις ενέργειές του. Δεν έχει να κρύψει τίποτα.

Εκτιμώντας ότι κάποιος που παραποιεί αδίστακτα την πραγματικότητα προκειμένου να καταλήξει σε ωμό εκβιασμό, είναι επικίνδυνος να καταφύγει και σε ενέργειες που μπορεί να βλάψουν σοβαρά το άθλημά μας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, αμέσως μετά τη λήψη της επιστολής του Σωματείου Διόνυσος, συνεδρίασε διαδικτυακά και αποφάσισε τα εξής.

1 Να κοινοποιήσει την επιστολή του Σωματείου Διόνυσος σε όλα τα Σωματεία και να αναρτήσει την παρούσα ανακοίνωση στο site της ΕΟΜ, ώστε να  μην υπόκειται σε εκβιαστικές απειλές κοινοποίησής της ή μη.

2 Να φέρει το θέμα της απονομής ή μη μάστερ πόιντς για τις έκτακτες προπονητικές συναντήσεις, στην επόμενη ΓΣ των Σωματείων της ΕΟΜ.

3 Να επισημάνει για μια ακόμη φορά την ανάγκη αυστηρής τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων της ανακοίνωσης 14/20.

Για το ΔΣ της ΕΟΜ

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γενικός Γραμματέας